Skampärlorna av Aline Lilja Gladh

Nummer: 11828
Titel: Skampärlorna
Författare: Aline Lilja Gladh
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2021
ISBN: 978-91-8023-082-7
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Modernista.

Bokens första mening:
Mörkret var kompakt och luften så tung av jordpartiklar och mögel att hon kände smaken av den.

Om boken:
Örbyhus syfabrik står i brand. William Silvergran ser handfallet på när fabriken hans far grundat går upp i lågor. När polisens tekniker går in möts de av en obehaglig överraskning. I det som en gång varit fabriksägarens kontor hittas gamla mänskliga kvarlevor, gömda i ett lönnfack.
Familjen Silvergran sluter sig och är inte till någon större hjälp i utredningen. Och när den lokala polisen tycks mer upptagen av redlösa semesterfirare i den rådande värmeböljan än av upptäckten på syfabriken, kan kommissariens syster, Lo Karlberg, inte låta bli att på egen hand börja snoka i det mystiska fallet.
Två parallella berättelser växer samtidigt fram. En ung kvinna i det förflutna söker efter något mer spännande än sitt inrutade liv på landet. Och i vår tid kämpar en annan ung kvinna för att ta sig ur ondskans grepp …

Skampärlorna är den tredje, fristående, delen i Örbyhus-serien.

Min åsikt om tidigare böcker i serien:
Tändstickan (1) & Änglaleken (2)

Min åsikt:
Spännande, underhållande & välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar