Spöksystrar –  samlingsvolym 1 (bok 1 till 5) av Mårten Melin & Hanna Granlund

Nummer: 11856
Titel: Spöksystrar –  samlingsvolym 1 (bok 1 till 5)
Författare: Mårten Melin
Illustratör: Hanna Granlund
Förlag: Rabén & Sjögren
Utgivningsår: 2021
ISBN: 978-91-29-73506-2
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Rabén & Sjögren.

Bokens första mening:
Jag var på väg till min nya skola.

Om boken:
När Nila ska börja i sin nya skola blir hon lite sen och bestämmer sig för att gena över kyrkogården. Där möter hon Maj, som sitter på en gravsten i bara T-shirt och jeans – trots att det är mitt i smällkalla vintern. Maj är rolig och rättfram, men det finns en del saker som är lite konstiga med henne: hon håller alltid till vid kyrkogården, och det kommer ingen rök ur hennes mun fast det är så kallt ute … Det visar sig att Maj är ett spöke – men inte bara det, hon är också den bästa vän man kan ha!

Samlingsvolymen består av de fem första delarna i serien: Flickan på kyrkogården, Ett spöke i klassen, Ett spöke sover över, Den fruktansvärda hämnden och Spöktivolit. Dessutom ingår några extra sidor med spökpyssel.

Ålder 6-9 år

Min åsikt:
Spännande, rolig & skickligt illustrerad!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar