Fat Dance av Malin Eriksson Sjögärd

Nummer: 11860
Titel: Fat Dance
Författare: Malin Eriksson Sjögärd
Förlag: Opal
Utgivningsår: 2021
ISBN: 978-91-7226-383-3
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Opal förlag.

Bokens första mening:
Om jag inte får dansa är det inte min revolution.

Om boken:
Maddi älskar att dansa och inspireras av sin kusins dansgrupp Fat Dance. Synd att de ska bo så långt bort som i Göteborg. Maddi är tjock och tycker om att vara det. Det har kompisarna i klassen svårt att förstå. Men så börjar Elli i klassen, Elli som identifierar sig som hen och förstår hur det är att vara normbrytande. Tillsammans smider de högtflygande planer för framtiden. De ska starta en egen dansgrupp. När Maddi får frågan om att dansa med Fat Dance bjuder hon med Elli. Men Elli får inte vara med eftersom gruppen bara är för tjocka. Maddi hamnar mitt emellan dem hon älskar mest.

Ålder 9-12 år

Min åsikt:
Gripande, viktig & underhållande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar