Tidsfördriv av Matilda Gunnarsson Rathsman

Nummer: 11861
Titel: Tidsfördriv
Författare: Matilda Gunnarsson Rathsman
Förlag: Vox by Opal
Utgivningsår: 2021
ISBN: 978-91-8866-539-3
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Vox by Opal.

Bokens första mening:
Märtha och jag stod i strumplästen i skuggan av ett träd.

Om boken:
”Jag vet inte vad jag vill. Jag vet bara vad jag inte vill och det är ju att dö. Jag vill inte dö. Jag vill leva.”

My ska dö om ett år. Precis som alla andra har hon ända sedan hon föddes vetat när hon ska dö. För My kommer den dagen bara lite tidigare än för de flesta andra. 18 år är inget långt liv. Varje kväll, precis innan hon somnar, får My en syn. Så är det för alla. Synen visar det sista man kommer att se innan man dör. Vissa ser eldslågor eller vatten, de flesta ser bara ett mörker. My ser ett par intensivt gröna ögon.

När nedräkningen av hennes sista år har börjat träffar hon Theodor Edh, som bär regnrock även när solen skiner. Theodor, som inte verkar följa några regler och som hela tiden kommer med antydningar om att ens öde kanske inte är helt bestämt. Theodor, som har ett par intensivt gröna ögon.

Ålder Unga vuxna.

Min åsikt:
Fantastisk, gripande & stark debut!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar