De sammanbundna av Stacey Halls

Nummer: 11866
Titel: De sammanbundna
Originalets titel: The Familiars
Författare: Stacey Halls
Översättare: Sara Jonasson
Förlag: Bokfabriken
Utgivningsår: 2018/2021
ISBN: 978-91-78355-90-7
Betyg: 5 av 5

Recensionsexemplar från Bokfabriken.

Bokens första mening:
Jag gick ut ur huset med brevet för jag visste inte vad jag annars skulle göra.

Om boken:
Fleetwood Shuttleworth, husmor på Gawthorpe Hall, är 17 år gammal, gift och gravid för fjärde gången. Men inget av hennes barn har överlevt, och hennes man Richard är angelägen om en arvinge. Fleetwood hittar ett undangömt brev från läkaren som förlöste hennes tredje dödfödda barn, och läser där att det inte är troligt att hon överlever ytterligare en graviditet.

Av en slump träffar hon Alice Gray, en ung barnmorska. Alice lovar att hjälpa henne att föda ett friskt barn och att bevisa att läkaren har fel. Alice anklagas för att vara en häxa och Fleetwood riskerar att förlora allt för att hjälpa henne.

De två kvinnornas liv blir oupplösligt sammanbundna medan den legendariska rättegången i Lancaster närmar sig, och Fleetwoods mage fortsätter att växa. Tiden håller på att rinna ut, och bådas liv står på spel.

De är de enda som vet sanningen. Ingen annan kan rädda dem.

Min åsikt:
Lysande, spännande & gripande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar