Hon minns inte av Jonas Brun

Nummer: 11890
Titel: Hon minns inte
Författare: Jonas Brun
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2021
ISBN: 978-91-0-018770-5
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Albert Bonniers förlag.

Bokens första mening:
Hon minns inte att jag lovade henne att jag skulle komma tillbaka på torsdag.

Om boken:
Det börjar vid slutet. En mamma är död. Det slutar vid början. Innan rädslan när Jonas och hans pappa märker det hon själv redan anar. Kortspelet hon förlorar gång på gång. Lunchen som lagas direkt efter frukost. Kassar som fylls med fel saker, örhängen, julkort och skoluppsatser. Försommarens syrener som inte längre väcker någon reaktion, eftersom hon inte längre minns att de doftar. En gång, innan hon började glömma, arbetade hon själv med minnet. Nu är hon yngst på demensboendet.

En person som glömt vem hon är, finns hon kvar? Är det samma människa fastän personligheten bleknar bort? Och vad är störst? Minnet eller kärleken? Jonas Brun skriver om kampen med vården, om hjärnans vindlingar, om förtvivlan och tröst i vardagen med Alzheimers sjukdom.

Hon minns inte är en skildring av minnesförlust och en memoar, en månggrenad berättelse om en mor som skrivs tillbaka till livet.

Min åsikt:
Fantastisk, gripande & fint skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar