Virvelvind av Lisa Hågensen

Nummer: 11919
Titel: Virvelvind
Författare: Lisa Hågensen
Förlag: Fusce
Utgivningsår: 2021
ISBN: 978-91-986970-2-5
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Lisa Hågensen.

Bokens första mening:
Solen sken och himlen var hög och blå.

Om boken:
En mördare besatt av en ond ande, dolda minnen av djävulskap och ett vackert barn i en ohygglig sekt skulle väl räcka för att skicka vem som helst under den mentala isen? I den fjärde boken om bibliotekarierna Raili och Ylva kommer de tidigare, fruktansvärda upplevelserna ikapp Raili, och i sitt fall lyckas hon inte bara förlora vett, sans och fotfäste, hon förlorar sånär sin bästa vän Ylva också.

Bistert knaprande diverse psykofarmaka och tio ångestkilon lättare tvingas Raili upp ur sin soffa och iväg till ett vandrarhem på en bohuslänsk ö. Påsksupé och umgås står på schemat, storm och mord är vad som erbjuds. Raili, Ylva och Solveig finner sig isolerade på en avlägsen del av Skipö med regnet trummande mot fönsterrutorna och en värmande brasa i kaminen, och i samvaron med de mer eller mindre sympatiska gästerna spirar förälskelser under svartsjukans hotfulla töcken.

Ett besynnerligt dödsfall sommaren innan dryftas, och när en av gästerna dör anar Raili oråd. Är de två pensionerade adjunkterna verkligen lika blida som de verkar, och vilka hemligheter döljer egentligen paret som driver vandrarhemmet? Blev kvinnan som dog på stranden föregående år mördad, och innebär det i så fall att även gästen mördades? Högst troligt, resonerar Raili, och i sin iver att bevisa sin tes sätter hon en boll i rullning som visar sig omöjlig att stoppa.

I Virvelvind hamnar Raili och Ylva mitt i pusseldeckarens makabra drama. De är fast på en stormdrabbad bohuslänsk ö med ett lik, ett värdpar, två adjunkter och ett gäng bibliotekarier, och en av dem är en mördare.

Min åsikt:
Lysande, rolig & spännande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar