Så förråddes Anne Frank av Rosemary Sullivan

Nummer: 11930
Titel: Så förråddes Anne Frank
Originalets titel: The Betrayal of Anne Frank
Författare: Rosemary Sullivan
Översättare: Fredrika Spindler
Förlag: HarperCollins
Utgivningsår: 2022
ISBN: 978-91-509-6741-8
Betyg: 3 av 5

Recensionsexemplar från HarperCollins.

Bokens första mening:
Den 4 augusti 1944 satt den trettiotreårige Karl Josef Silberbauer, officer vid Sicherheitsdienst Referat IV B4, som i folkmun gick under namnet ”judejägarenheten”, på sitt kontor på Euterpestraat i Amsterdam när telefonen ringde.

Om boken:
Över trettio miljoner människor har läst Anne Franks dagbok, skriven av en trettonårig flicka som gömde sig för nazisterna i två år ? innan hon blev avslöjad och skickad till ett koncentrationsläger. Trots att hennes öde behandlats i böcker, filmer och pjäser har ingen tidigare slagit fast vem eller vad som gjorde att hon och hennes familj hittades av nazisterna.

Nu – 75 år senare – vet vi svaret. Tack vare ny DNA-teknik, mer sofistikerade undersökningsmetoder och ett internationellt team, lett av tidigare FBI-agenten Vince Pankoke. Teamet har gått igenom tiotusentals dokument och intervjuat mängder av personer som på något sätt levde nära familjen Frank. Tillsammans har de lyckats återskapa dagarna som ledde fram till familjens arrestering och kommit fram till en ny slutsats. Deras arbete skildras här av författaren och poeten Rosemary Sullivan. Hon ger oss också en naken inblick i hur det var att leva i en ockuperad stad där du oberoende av hur rik, fattig, välutbildad eller försiktig du var, aldrig kunde vara säker på vem du kunde lita på.

Min åsikt:
Spännande, fängslande & intressant!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar