Någon annans patient av Catharina Ståhlgren

Nummer: 11951
Titel: Någon annans patient
Författare: Catharina Ståhlgren
Förlag: Lava
Utgivningsår: 2022
ISBN: 978-91-89261-96-9
Betyg: 3 av 5

Recensionsexemplar från Lava förlag.

Bokens första mening:
Det var en fredag, den nittonde maj 2000.

Om boken:
Någon annans patient är en berättelse om att vara sjuk, hamna fel i vården och inte bli tagen på allvar. Om hur man gradvis bryts ner i en värld som framstår som alltmer absurd och om hur svårt det är att samtidigt vara mamma, hur det drabbar hela familjen. I Catharinas fall är det en svår migränsjukdom. I någon annans fall något annat. Men mönstret är detsamma. Det blir att skulden läggs på patienten och som kvinna finns också risken att få en hysteristämpel i pannan. Och faller du mellan stolarna när det gäller somatik och psykiatri, då är du riktigt illa ute. För då har du verkligen beträtt Ingenmansland och är Ingens Patient.

Min åsikt:
Viktig, gripande & igenkännande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar