Ögat över månskäran av Libba Bray

Nummer: 860
Titel:
Ögat över månskäran
Författare: Libba Bray
Förlag: B Wahlströms
Utgivningsår: 2007
ISBN: 978-91-32-15135-4
Betyg: 4 av 5


Om boken:
Jag ska berätta en historia för dig. Om ett rike där drömmar blir till, livsöden stakas ut och där magin är lika verklig som ditt handavtryck i snön. Om hur vi fann våra innersta hemligheter och fick smaka på friheten. Men också om hur vi släppte lös en fruktansvärd kraft. Dessa sidor rymmer mina bekännelser av allt som förde fram till denna kalla, grå gryning. Vad som kommer att hända nu, vet jag inte.

Gemma är inte som andra flickor. Flickor med förfinade manér – som talar först när de blir talade till och som vet sin plats. Nej, sextonåriga Gemma passar inte riktigt in i ett viktoriansk England med normer som lär unga kvinnor att avstå från att leva ett självständigt liv. Men efter hennes mors tragiska och dramatiska död i Indien, hamnar Gemma så småningom på Spence – ett internat för fina och belevade flickor…

Ögat över månskäran är en palett av prasslande kjolar, åtsittande korsetter och stränga konventioner i den viktorianska eran. Här finns mystiska skuggor i mörkret, dolda nattliga möten, magiska systraskap, men också hemliga brödraskap från fjärran länder – och skrämmande övernaturliga krafter som obönhörligt styr Gemmas öde.

Min åsikt:
Spännande och bra!
Jag ser fram emot att läsa de andra delarna.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar