Historieväktarna: Flykten från Budapest av Jakob & Hanna Blixt

Nummer: 11962
Titel: Flykten från Budapest
Författare: Jakob & Hanna Blixt
Förlag: Tukan
Utgivningsår: 2022
ISBN: 978-91-7985-903-9
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Tukan förlag.

Bokens första mening:
Milton sökte igenom skolbyggnaden i jakt på Iona och mr T, skolbibliotekarien som också var hans morfar.

Om boken:
Milton känner sig sviken av Iona och vet inte längre om han kan lita på henne. Men för att rädda hans föräldrar måste de ändå samarbeta. En sista tidsresa tar dem till 40-talets Budapest, en stad som både ockuperas av tyskarna och hotas av de sovjetiska styrkorna.

I Budapest möter de svensken Raoul Wallenberg, en diplomat som gör allt för att skydda dem som hotas av förintelsen. Milton och Iona dras med i hans arbete, men att gömma flyktingar är allt annat än riskfritt. Dessutom får de veta att Miltons föräldrar verkar vara två av de mest eftersökta personerna i hela staden, men var är de?

För att hålla historien på rätt spår behöver Miltons föräldrar träffa en av andra världskrigets mest fruktade män Heinrich Himmler, chefen för Hitlers SS-styrkor. Kommer de att överleva ett sådant möte, och kan Milton och Iona få hem dem till nutiden igen, innan det är för sent?

Flykten från Budapest är den tredje delen i serien Historieväktarna.

Ålder 9-12 år

Min åsikt:
Spännande, fängslande & välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar