I tunga vintrars mage av Andrea Lundgren

Nummer: 863
Titel:
I tunga vintrars mage
Författare: Andrea Lundgren
Förlag: Natur & Kultur
Utgivningsår: 2009
ISBN: 978-91-27-11984-0
Betyg: 4 av 5


Om boken:
”Alla behöver någon, eller hur? Du behöver någon, jag, alla. Djurungarna behöver sina mammor, de kan inte bara gå ifrån dem för då dör de, ingen klarar sig utan sin mamma, så är det. Så har det alltid varit.”

Riga var fyra år den vintern hans mamma lämnade honom och hans pappa i huset i skogen. Ingen ville berätta varför hon försvann och Riga växte upp i det tomrum hon lämnade efter sig. När Riga är nitton år hittar han sin pappa död på köksgolvet med en ihoprullad tidning i handen. Kvar står Riga med en samling lp-skivor, ett antal kartonger med inrökta böcker och alla frågor om sin mamma som han aldrig vågade ställa.
Så träffar han den rödhåriga Charlie på en konstkurs och det förändrar allt. Charlie som målar i olja och är allt det Riga inte är, och som lovar att stanna kvar vad som än händer…

Min åsikt:
En stark debut fylld med känslor och berörande barndomsskildringar.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar