Skolavslutningen av Johanna Schreiber & Frida Malmgren

Nummer: 11977
Titel: Skolavslutningen
Författare: Johanna Schreiber
Illustratör: Frida Malmgren
Förlag: B Wahlströms
Utgivningsår: 2022
ISBN: 978-91-32-21483-7
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från B Wahlströms.

Bokens första mening:
Alla tror att kojan bakom huset bara är en vanlig trädkoja.

Om boken:
Äntligen skolavslutning!

Elvira, Arvid och Leo har övat på sånger, valt ut kläder och längtat efter att få smaka på den stora sommarlovstårtan hur länge som helst! Det ingen vet är att de tre vännerna inte bara är grannar och klasskompisar. De är också de enda medlemmarna i Hemliga Klubben.

Men när Hemliga Klubbens klubbkassa mystiskt försvinner efter avslutningen känns lovet inte alls lika kul längre. Särskilt inte när de inser att klubbkassan finns någonstans inne på skolan – som har stängt för sommaren.

Tur att alla i Hemliga Klubben är bra på olika grejer – så att de kan hjälpas åt att snickra ihop en plan för att ta sig in i skolan. Vad de inte har tänkt på är vad de ska göra om rektorn dyker upp. Det ryktas att hon knipsar av lillfingrarna på olydiga barn …

Skolavslutningen är den första delen i serien Hemliga klubben.

Ålder 6-9 år

Min åsikt:
Rolig, spännande & fint illustrerad!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar