Upprorsänglar av Libba Bray

Nummer: 872
Titel:
Upprorsänglar
Författare: Libba Bray
Förlag: B Wahlströms
Utgivningsår: 2007/2008
ISBN: 978-91-32-15339-6
Betyg: 2 av 5


Om boken:
Framför mig står de, tre ljusskimrande gestalter. De är inte verkliga, men jag ser dem tydligt: tre vitklädda flickor vars kängor ger ifrån sig ett fasansfullt skrapande läte när de svävar närmare mig. De öppnar munnarna för att säga något, men jag hör inget. Skräcken och lukten får mig nästan att kräkas. Vad är det för lukt? Hav och något annat. Förruttnelse.
Nu hörs det där ljudet igen. Som tusentals skrapande insektsvingar. Deras röster är så svaga, men när jag förstår vad de säger blir jag alldeles kall.
”Hjälp oss.”

Upprorsänglar är den andra boken i trilogin om Gemma Doyle. Böckerna är en palett prasslande kjolar, åtsittande korsetter och stränga konventioner i den viktorianska eran. Här finns mystiska skuggor i mörkret, dolda nattliga möten, magiska systraskap, men också hemliga brödraskap från fjärran länder – och skrämmande övernaturliga krafter som obönhörligt styr Gemmas öde.

Min åsikt:
Jag fastande inte i den här delen och tappade tråden hela tiden, tappade intresset. Men historien i sig är såklart spännande.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar