Ursprung av Diana Abu-Jaber

Nummer: 875
Titel:
Ursprung
Författare: Diana Abu-Jaber
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2007/2010
ISBN: 978-91-0-011806-8
Betyg: 5 av 5


Om boken:
Det är en bitande kall vinter i staden Syracuse i nordöstra USA. Lena Dawson, fingeravtrycksanalytiker vid det kriminaltekniska laboratoriet, blir inkopplad på en serie fall där spädbarn oförklarligt hittas döda. Vid första anblicken tycks det handla om plötsligt spädbarnsdöd, men snart väcks tanken på att en barnamördare går lös.
Lena, som har vuxit upp i fosterhem, vet inget om sitt eget ursprung och hemsöks av märkliga drömmar och fantasier. Ju mer hon involveras i utredningen desto säkrare blir hon på att den på ett osannolikt sätt är kopplad till hennes egen uppväxt. Samtidigt börjar hela hennes inrutade tillvaro att rämna.

Min åsikt:
Spännande och fängslande.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar