Att nudda vid botten av Sally Brampton

Nummer: 878
Titel:
Att nudda vid botten
Författare: Sally Brampton
Förlag: Bokförlaget Bonnier Existens
Utgivningsår: 2008/2009
ISBN: 978-91-7427-004-4
Betyg: 3 av 5


Om boken:
Att nudda vid botten är Sally Bramptons egen berättelse om hur hon under fyra långa år lever med svår depression. Hennes framgångsrika liv i Londons mediavärld – som chefredaktör för modemagasin som brittiska Elle och Red – byts mot en isolerad tillvaro som präglas av förtvivlan, ensamhet, alkoholmissbruk och upprepade självmordsförsök.

Vi får följa Sally i hennes kamp för att överleva sjukdomen och samtidigt klara vardagen och omsorgen om dottern Molly. Det är en förbehållslöst självutlämnande berättelse och Sally har modet att beskriva allt det som många känner både skam och förnedring inför. Men det är också en praktisk bok som redogör för de behandlingar som hon genomgår under sjukdomstiden. Vissa är helt verkningslösa och andra gör henne faktiskt sämre. En kombination av yoga, gruppterapi, akupunktur och det rofyllda arbetet i hennes vackra trädgård är det som till sist ger Sally kraft att gå vidare för att leva ett gott liv.

Min åsikt:
En ok bok om depressionens demoner och hur Sally tog sig ur dess grepp.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar