Hungerflickan av Hillevi Wahl

Nummer: 879
Titel:
Hungerflickan
Författare: Hillevi Wahl
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2010
ISBN: 978-91-1-302712-8
Betyg: 3 av 5


Om boken:
”Jag ville ju bara vara smal och vacker så att pappa kunde vara stolt över mig. Men bantningen skapade en hunger som blev till ett monster som aldrig blev mätt.
Nu står jag lutad över toalettstolen och stirrar ner på den gula randen. Jag har försökt skura bort den, men den sitter envist kvar. Jag fokuserar på randen medan jag stoppar tandborsten i halsen. En kaskad med glass kommer upp. Glass är bra, det glider upp så behagligt i halsen. Men ibland hugger det till i hjärtat. Då blir jag rädd. Jag vill inte dö på en skitig toalett.”

I Hungerflickan fortsätter Hillevi Wahl den självbiografiska berättelsen om Irmeli, huvudpersonen i romanen Kärleksbarnet, som kom för några år sedan. Det är 80-tal. Axelvaddar, rosa och turkost. Irmeli har blivit tonåring och åker iväg på ett utbytesår i USA. Där drabbas hon av allt allvarligare ätstörningar, och när hon kommer hem djupnar problemen.

Min åsikt:
En stark och mycket smärtsam historia som berör.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Hungerflickan av Hillevi Wahl“

  1. […] av Sofi Oksanen – Grattis Frida P Själakistan av Ann Rosman – Grattis Amanda Hungerflickan av Hillevi Wahl – Grattis […]

Lämna ett svar