Den stulna romanen av Nawal El Saadawi

Nummer: 883
Titel:
Den stulna romanen
Författare: Nawal El Saadawi
Förlag: Ordfront
Utgivningsår: 2008/2010
ISBN: 978-91-7037-491-3
Betyg: 1 av 5


Om boken:
I Kairos fina, moderna kvarter lever Bodour ett stympat liv. Hennes högt uppsatte, korrumperade man bedrar henne, hon arbetar med litteraturkritik som hon avskyr, och hon blir inte fri från skammen över att hon som ung lämnade sin nyfödda dotter Zina vid vägkanten.
Bodour föraktar sin feghet, sitt resignerade, privilegierade men meningslösa liv. Dottern Magiida, som fötts inom äktenskapet, är en besvikelse. Bodours enda flyktväg är romanen hon skriver på. Men pappersarken tycks försvinna ur den låsta skrivbordslådan – är det Bodours man som stjäl delar av romanen för att tysta henne?
Zina har trots sin hårda uppväxt som gatubarn blivit en av Egyptens klarast lysande stjärnor, en sångerska som folket älskar. Vännen Magiida både avundas och fascineras av henne, utan att ana att de är systrar. Men Magiida är inte den enda som inte tolererar all uppmärksamhet som riktas mot henne, en enkel flicka som revolterar mot patriarkatet och tar för sig av världen och makten.

Min åsikt:
Jag hade jättesvårt att ta mig igenom den här boken och tappade både intresset och tråden flera gånger.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar