Precious av Sapphire

Nummer: 890
Titel:
Precious
Författare: Sapphire
Förlag: Noble entertainment
Utgivningsår: 1996/2009
ISBN: 978-91-978437-0-6
Betyg: 4 av 5

 

Om boken:
”Jag fick gå om en klass när jag va tolv för jag fick barn med farsan. Det var 1983. Jag va inte i skolan på ett år. Det här kommer va mitt andra barn. Min dotter har Downs Syndor. Hon är efterbliven.”

Precious Jones, en 16-årig analfabet, har hela sitt liv varit osynlig. Osynlig för pappan som våldtar henne, mamman som slår henne och myndigheterna som bara ser henne som en i raden av Harlems alla förlorade själar. Men när Precious – för andra gången gravid med sin far – möter en beslutsam och radikal lärare, väcks något inom henne. Och i takt med att Precious lär sig skriva växer hennes självkänsla och hon tar tillbaka det liv som egentligen aldrig varit hennes.

Min åsikt:
En stark och berörande historia.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar