Tiden en flod utan stränder av Cecilia Persson

Nummer: 895
Titel:
Tiden en flod utan stränder
Författare: Cecilia Persson
Förlag: Recito
Utgivningsår: 2010
ISBN: 978-91-86539-04-7
Betyg: 4 av 5

 


Om boken:
Varje människa som mördades i Förintelsen var en individ vars liv kunde ha blivit radikalt annorlunda. Förintelsens offer får aldrig bli en ansiktslös massa.
Sverige tog emot en ansenlig mängd överlevande flyktingar från koncentrationslägren och i skenet av deras röster och vittnesberättelser blir vidden av Förintelsen plågsamt närvarande. De överlevandes vittnesmål ger oss även nycklar till svensk flyktingpolitik i ett historiskt och nutida perspektiv. Finns det en länk mellan 1945-års överlevare och vår tids apatiska barn, gömda och papperslösa flyktingar? Boken är skriven med inspiration av konstnären Marc Chagalls målning Tiden en flod utan stränder, som fått ge titeln på boken.

Min åsikt:
En bok med korta texter fyllda med styrka.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar