Själakistan av Ann Rosman

Nummer: 900
Titel:
Själakistan
Författare: Ann Rosman
Förlag: Damm
Utgivningsår: 2010
ISBN: 978-91-7351-655-6
Betyg: 5 av 5

 


Om boken:
En sensommardag nära Carlstens fästning i Marstrand gör en besökande skolklass en hemsk upptäckt. Liket efter en kvinna i medeltida kläder och utan huvud påträffas vid den gamla Offerstenen. Strax därefter får fru Wilson sitt livs chock när hon får syn på ett kvinnohuvud i sin trädgård, högst upp på en ställning med rosor och luktärter.

Kriminalinspektör Karin Adler vid Göteborgspolisen blir informerad om fyndet av kollegan Robert medan hon njuter av sin sista semesterdag. Hon har separerat från sin sambo Göran och bor nu ombord på sin båt i Marstrand.

Kvinnan vid Offerstenen visar sig tillhöra en grupp medeltidslajvare vid den avsides belägna Sankt Eriks park på Marstrandsön. Att man har att göra med en mycket kyligt kalkylerande gärningsman står klart när den rättsmedicinska undersökningen slår fast att den huvudlösa kroppen inte hör ihop med det påträffade huvudet.

Karin och kollegorna Folke och Robban befarar nu att det kan finnas fler offer, och ganska snart får de via polisen i Trollhättan upplysningar om ännu ett makabert fynd. En kvinnokropp utan huvud, styckad. I närheten av en grupp lajvare. DNA-prover visar dessutom att de båda kvinnorna med all sannolikhet är systrar.

Min åsikt:
Återigen en otroligt stark, bra, intressant och spännande historia av Ann Rosman.

Mycket läsvärd!!!

Vald till månadens bok i maj 2010.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Själakistan av Ann Rosman“

  1. […] av Birgitta Andersson – Grattis Sofie Utrensning av Sofi Oksanen – Grattis Frida P Själakistan av Ann Rosman – Grattis Amanda Hungerflickan av Hillevi Wahl – Grattis […]

Lämna ett svar