Ett CP-bra liv av Jonas Helgesson

Nummer: 903
Titel:
Ett CP-bra liv
Författare: Jonas Helgesson
Förlag: Libris
Utgivningsår: 2010
ISBN: 978-91-7387-049-8
Betyg: 5 av 5


Om boken:
”Det känns helt overkligt när folk på stan känner igen mig och kommer fram och frågar om jag är ’grabben i kuvösen bredvid’. De vill att jag ska skriva min autograf på någon trasig servett som de sträcker fram.
– Visst kan jag göra det, säger jag, men tro inte att ni kommer att kunna läsa vad det står…”

Vad är ett bra liv? Kan man leva ett bra liv även om man är allvarligt CP-skadad? Kan man må bra även om man inte är vad samhället kallar frisk?
Jonas Helgesson, som mot alla odds har blivit succéförfattare och egen företagare, delar med sig av viktigfa saker som han har lärt sig som handikappad, golfare, student, gift, ståuppare och föreläsare.
Han berättar om sin träning inför att bestiga Kebenekaise, om varför han vill arbeta med människor och inte följa alla välvilliga råd som går ut på att han borde arbeta med datorer, om sitt livs allra bästa dag, om hur det är att starta eget och om varför han inte tror att man måste vara Ernst Kirchsteiger för att bli en lycklig människa.

”Om jag ska välja ett talesätt som beskriver mitt liv väljer jag det här: ’Ibland blir det inte som man tänkt sig – ibland blir det bättre.’
Vilket CP-bra liv jag lever!”

Min åsikt:
En intressant, underhållande och väldigt viktig bok.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar