Sommardöden av Mons Kallentoft

Nummer: 918
Titel:
Sommardöden
Författare: Mons Kallentoft
Förlag: Natur & Kultur/Pocketförlaget
Utgivningsår: 2008/2009
ISBN: 978-91-85625-94-9
Betyg: 5 av 5

 


Om boken:
Det är den varmaste sommaren någonsin i Östergötland. Linköping dallrar i hettan och i de omgivande skogarna rasar de värsta skogsbränder trakten sett. Tidigt en morgon hittas en fjortonårig flicka irrandes naken och våldtagen i stadens största park. Flickan själv minns ingenting och kriminalinspektör Malin Fors och hennes kollega Zeke tvingas försöka nysta i de få ledtrådar som finns. Men hur hamnade flickan i parken och vem är förövaren? Samtidigt anmäls en annan flicka försvunnen av sina föräldrar och kort därpå görs en fasansfull upptäckt vid en badplats utanför staden.

Sommardöden har kommit till Linköping och under några varma julidagar förvandlas drömmen om sommaren till en fruktansvärd mardröm…

Sommardöden är andra delen i Mons Kallentofts serie om kriminalinspektör Malin Fors vid Linköpingspolisen som inleddes med den kritikerhyllade boken Midvinterblod. Det är en omskakande berättelse om övergrepp, förtvivlad kärlek och djupaste hat.

Min åsikt:
Spännande & mycket bra.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar