När vi försvann av Cylin Busby & John Busby

Nummer: 924
Titel:
När vi försvann
Författare: Cylin Busby & John Busby
Förlag: Rabén & Sjögren
Utgivningsår: 2010
ISBN: 978-91-29-67120-9
Betyg: 4 av 5

 


Om boken:
Cylin:
” ’Du vet väl varför din mormor gråter?’ sa min kusin Lauren. ’Det är för att din pappa ska dö’, fortsatte hon och trädde en guldglittrande figursydd klänning på sin Barbie. Hon höll upp dockan och började borsta håret på den. ’Men du har tur’, påpekade hon, ’för du slipper i alla fall gå i skolan.’ ”

John:
”Jag hörde en kraftig smäll och kände en intensiv smärta i näsan. Huvudet och överkroppen slungades ner på passagerarsidan. En andra smäll hördes samtidigt som jag försökte sätta mig upp igen. I det svaga skenet från bilradion såg jag blod och ben på passagerarplatsen. På något sätt förstod jag att det kom från mig, och jag insåg att jag hade blivit skjuten…”

När Cylin Busby var nio år var en efterhängsen grannflicka hennes största bekymmer. Men över en natt förändrades allt.

Min åsikt:
Stark och berörande. Jag har dock svårt att se den som en ungdomsbok, den känns mer som vuxen.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar