Stenhimlen av Karin Brunk Holmqvist

Nummer: 926
Titel:
Stenhimlen
Författare: Karin Brunk Holmqvist
Förlag: Artograf
Utgivningsår: 1999
ISBN: 91-86360-36-1
Betyg: 4 av 5

 


Om boken:
Stenhimlen är en bok där Kungagraven i Kivik intar en central plats. Det är en tragikomisk berättelse om lantbrukarfamiljen med en vuxen ”hemmadotter” som genom tångförlossning fått ett lite annorlunda utseende. Uppe på den toppformade hjässan finns en tunn hårförsedd plätt som mest liknar en sliten rakborste. Vid tinningarna och i nacken finns inget hårfäste utan det lilla hår som finns, faller ner i tunna stripor från den spetsiga hjässan.
Att hon fått öknamnet ”Tocken” är kanske inte så märkligt men underligt är att ett gammalt gulnat kärleksbrev hon funnit i en bok, inköpt på auktion efter gamle rektor Påhlsson så radikalt skulle förändra hennes liv.

”Ja, jäklar Påhlsson, din rackare, och dig som man ansett vara ett dygdemönster och så har du…”

Min åsikt:
Jag kan bara hålla med i beskrivningen av boken, det är verkligen en  tragikomiskt berättelse.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar