Min skugga av Christine Falkenland

Nummer: 116
Titel: Min skugga
Författare: Christine Falkenland
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utgivningsår: 1998
ISBN: 91-46-17380-3
Betyg: 2 av 5


Om boken:

När Rakel var femton år trillade hon ner från vårdträdet vid landsvägskorsningen. Om inte olyckan gjort henne halt hade hon säkert kunnat göra sig ett bättre gifte. Allt kunde ha varit annorlunda. Nu sitter hon i fönstersmygen och tittar ut över havet och bryggorna. En gång tyckte hon att ön ute i havsbandet var vacker. Men det var länge sedan. Nu är hon ensam, fånge i huset men också i sina egna minnen.Kanske hade Rakel kunnat älska sin man om hon fått chansen. Men ingenting hade ändrats i huset vid hamnen, det var som om tiden hade stannat när Georgs hustru Viola dog. Hennes smak och ordningssinne besjälade rummen. Och Georg sov med hennes skugga intill sig. Rakel förstår att hon måste vinna Georgs unga dotter Cornelias förtroende. Hon går försiktigt tillväga, smider ondskefulla planer och skrider så sakta men säkert till verket.

Min åsikt:
Min skugga handlar om Rakel som i sin barndom föll ner från ett träd och blev halt och fick stora ärr på kroppen. Hade inte detta hänt hade hon troligen kunnat skaffa sig en ordentlig man, men istället träffar hon en änkeman som är fast i kärleken till sin döda fru.

Rakel fastnar i skuggan och blir också fast i sin ensamhet med sina minnen.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar