Det fördolda av Hjort & Rosenfeldt

Nummer: 965
Titel:
Det fördolda
Författare: Michael Hjort & Hans Rosenfeldt
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2010
ISBN: 978-91-1-302829-3
Betyg: 4 av 5

 


Om boken:
Sextonårige Roger är försvunnen. Rymt till Stockholm, tror Västeråspolisen.
Men så hittar man Roger i ett kärr norr om stan. Med hjärtat utskuret ur kroppen.
Sebastian Bergman, psykolog och expert på gärningsmannaprofilering, har dragit sig tillbaka från alla arbete sedan han drabbades av en personlig tragedi. Det enda han ägnat sig åt på senare år med något större energi är sitt sexmissbruk.
Av en tillfällighet hamnar Sebastian mitt i utredningen, tillsammans med sin gamla kollega Torkel Höglund och hans grupp från Rikskommissionen.
Alla ledtrådar tycks peka mot Rogers skola, Palmlövska gymnasiet. En till synes felfri miljö, som visar sig gömma hemligheter i det fördolda.

Min åsikt:
Det tog ett tag för mig att komma in i boken och hitta spänningen men när den väl infann sig så var jag fast och jag ser fram emot fler böcker om Sebastian Bergman.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

2 svar till “Det fördolda av Hjort & Rosenfeldt“

  1. Det lat bra med tva manusforfattare some ger sig pa deckargenren. Da borde det bli rappt och inte langa trakiga transportstrackor. Och visst ar boken san. Den hojer sig en aning fran den enorma mangden svenska deckare pa marknaden med lite kul personkonflikter och en huvudperson som vi ska tycka illa om med ett ego pa en ovanligt hog pidestal samt en relation till de doda foraldrarna som jag aldrig begriper vad den igentligen gar ut pa. Jag tror dock att huvudpersonen Sebastian (eller noga raknat forfattarna) har tittat alldeles for mycket pa ’The Mentalist’ den amerikanska serien om den udda Patrick Jane som hjalper polisen med sina kunskaper att lasa av folk allt medan han noga vardar sin personliga tragedi. Precis som Sebastian Bergman som har kopierat allt fran detta standiga ga ifran platsen och upptacker ledtradar till Parick Janes kroppssprak. Ett riktigt trakigt plagiat och darmed faller boken fran ett mycket lyckat forsta forsok till att jag som lasare maste paminna mig om att huvudpersonen heter Sebastian och inte Patrick. Synd och darmed utdelar jag 3 kopieringsmaskiner till forfattarna.

  2. […] du kan tävla om är: 40 piskrapp för ett par byxor av Lubna Ahmad A-Hussein Det fördolda av Hjort & Rosenfeldt Live to win av Andreas […]

Lämna ett svar