Den sjätte gudinnan av Karin Alfredsson

Nummer: 967
Titel:
Den sjätte gudinnan
Författare: Karin Alfredsson
Förlag: Damm
Utgivningsår: 2010
ISBN: 978-91-7351-616-7
Betyg: 4 av 5

 


Om boken:
Kali drar sig fram genom att tigga. Hon är 17 år, våldtagen och kastlös, och kämpar för att hålla sitt nyfödda barn vid liv. Amrita har svårt att gå efter den allvarliga brännskada hon fick då hennes man kastade ett brinnande spritkök på henne.
Men nu har Amrita jobb – och en mobiltelefon. På displayen skymtar Kali ibland bilder på stengudinnor, sådana som fann i bytemplet där hemma, men hon frågar ingenting. Amrita ordnar saker med hjälp av mobilen, det förstår Kali.
Kali och Amrita är två av de utsatta kvinnor som den svenska läkaren Ellen Elg träffar på sitt FN-uppdrag i Indien. Ellen samarbetar med Madhu, en advokat med mänskliga rättigheter som specialitet. Medhu vill driva de utsatta kvinnornas fall i rätten, men Kali och Amrita bestämmer sig för att skipa rättvisa på egen hand. Lite hjälp på vägen får de också av den sjätte gudinnan, en ovärderlig antikvitet på väg ut på den internationella konstmarknaden. Kanske kan man ”ordna” så att den tar en annan väg?

Min åsikt:
Den fjärde boken om Ellen Elg är stark och berörande.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar