En dåre fri av Beate Grimsrud

Nummer: 975
Titel:
En dåre fri
Författare: Beate Grimsrud
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2010
ISBN: 978-91-0-012474-8
Betyg: 4 av 5


Om boken:
”Jag är ensam i lägenheten. I staden. I landet. På jorden. I världen. All mänskligt liv är släckt och bara jag finns kvar, och de andra som just nu är bältade runt om på världens alla mentalsjukhus. Maten är kvar i kylskåpet. Pengarna finns kvar på banken. Hästarna finns kvar i hagen. Pillren kvar i sina burkar. Böckerna kvar utan sina läsare. Solen kvar på himlen. Regnet kvar i molnet. Snart ringer väckarklockorna på hela norra halvklotet. Det finns ingen som stänger av dem.
Jag skulle kunna driva allting vidare. Men kommer inte loss. Jag har språket kvar i munnen. Ljud i strupen. Men inte tillgång till några öron. Jag ropar igen. Vet inte vad annat jag ska göra. Jag har mål i mun men till ingen nytta. Kommer jag att be min sista bön högt, eller tyst inom mig?”

En dåre fri är en roman om skörhet och styrka. Om Eli, som bor ensam i sin lägenhet och ändå inte… Espen, Emil och Erik finns också där. Deras röster har följt henne hela livet. Så småningom kommer även prins Eugen. Terapeuten Jonatan kommer också, för att hjälpa henne att klara vardagen och vanligheten.

Min åsikt:
Lite svår men ändå väldigt stark.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar