Bara ett barn av Malin Persson Giolito

Nummer: 976
Titel:
Bara ett barn
Författare: Malin Persson Giolito
Förlag: Piratförlaget
Utgivningsår: 2010
ISBN: 978-91-642-0330-4
Betyg: 4 av 5

 


Om boken:
Alex Andersson är inte som andra barn. Han pratar knappt, hamnat jämt i slagsmål och har svårt att koncentrera sig. Det dröjer inte länge förrän Alex lärare börjar misstänka att han blir misshandlad. En dag slår hon larm.
När polisen kopplas in och socialen tar pojken från sina föräldrar utses Sophia Weber, delägare på en liten byrå i Gamla stan, till Alex advokat. Sophia kommer att göra allt för Alex Andersson, hon gör det för sina klienter.
Alex Andersson är sju år, väger inte ens trettio kilo. Han kan varken åtalas eller straffas, kan inte klockan och har ingen aning om vad en advokat egentligen håller på med. Men trots att hans öde till en början verkar vara ett vanligt rutinärende, bara ännu en sorglig historia bland alldeles för många andra, så visar det sig snart att allt är långt värre än någon kunnat ana.

Min åsikt:
En berörande och stark historia.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

3 svar till “Bara ett barn av Malin Persson Giolito“

  1. Denna bok måste jag införskaffa!

  2. […] Jenniesboklista ger också Bara ett barn en fyra. Hon tycker att det är en ”berörande och stark historia”. Av: Malin Persson Giolito 08:25 | Permalänk Kommentera […]

  3. […] åsikt om tidigare böcker i serien: Bara ett barn (del 1) & Bortom varje rimligt tvivel (del […]

Lämna ett svar