Varför gråter inte Emma? av Magnus Wennerholm & Emma Jangestig

Nummer: 999
Titel:
Varför gråter inte Emma?
Författare:
Magnus Wennerholm & Emma Jangestig
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2010
ISBN: 978-91-37-13605-9
Betyg: 4 av 5


Om boken:
Äntligen hade tillvaron ordnat sig för Arbogatjejen Emma. Hon som alltid fallit för fel killar och tidigt blivit ensamstående mamma med två barn. Nu hade hon mött en trygg man och de planerade för ett liv tillsammans. Men en kväll stod någon ur det förflutna i dörren och på några sekunder var tragedin ett faktum. Emma blev svårt misshandlad av den tyska kvinnan. Hennes barn Max och Saga hade aldrig någon chans.

När Emma vaknade upp befann hon sig i en märklig polisutredning där hon hölls isolerad utan att veta vad som hänt henne – eller barnen. Hon som varit en vanlig småstadsflicka blev sedan rikskänd när hon valde att träda fram och berätta om sina upplevelser. Hon möttes av djup beundran men också av misstro. ”Hur kan hon se så glad ut?” Med sin sorg ifrågasatt tog sig Emma igenom två rättegångar. Men bakom fasaden pågick varje sekund en kamp för att orka ta sig tillbaka till livet.

Min åsikt:
En stark, tragisk och berörande historia.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

2 svar till “Varför gråter inte Emma? av Magnus Wennerholm & Emma Jangestig“

  1. Susanne Öst skriver:

    Denna bok är jag väldigt nyfiken på Har följt henne efter det hemska som hände Så jag hoppas på lite tur…<3

  2. […] du kan vinna är: Pocket: Vi ses i öknen – Danny Wattin – Grattis Doktor Glas Varför gråter inte Emma? – Magnus Wennerholm & Emma Janestig – Grattis Susanne Öst Inlåsta – Emma Donoghue – Grattis TinaZ Barfota änglar […]

Lämna ett svar