Hemligheten av Philippe Grimbert

Nummer: 1026
Titel:
Hemligheten
Författare: Philippe Grimbert
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2004/2010
ISBN: 978-91-1-301916-1
Betyg: 4 av 5

 


Om boken:
”Trots att jag är enda barnet hade jag länge en bror. Jag hade en bror. Vackrare och starkare. En storebror, osynlig och underbar. Semesterbekantskaper och tillfälliga vänner kunde inte annat än tro mig på mitt ord, då jag drog denna lögnhistoria för dem.”

Philippe växer upp i efterkrigstidens Paris. Han är ett sjukligt barn som inte motsvarar sina atletiska föräldrars förhoppningar, så han uppfinner en låtsasbror åt sig. En bror modigare än han själv, som kan slåss. Föga anar Philippe att han genom sin låtsasbror är på väg att röja en väl förborgad hemlighet. En hemlighet rörande ett svek med förödande konsekvenser som utspelades inom familjen i skuggan av Förintelsen…

Min åsikt:
En berörande historia.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar