Alla själars natt av Deborah Harkness

Nummer: 1039
Titel:
Alla själars natt
Författare: Deborah Harkness
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2011
ISBN: 978-91-37-13594-6
Betyg: 4 av 5

 


Om boken:
Ända sedan Diana Bishops föräldrar dog en våldsam död har hon förträngt sitt ursprung, även om hon hela tiden känt det magiska blodet strömma i ådrorna. Hon har i stället valt att försöka leva som en vanlig människa och gjort karriär som vetenskapshistoriker. Då hon i samband med sin forskning finner ett förhäxat manuskript i Bodlein Library och drar till sig hela den övernaturliga världens väsen måste hon ta tag i sitt förflutna och erkänna för sig själv vad hon egentligen är – en häxa.
När hon sedan träffar vampyren Matthew Clairmont blir det ännu mer komplicerat. Deras kärlek är lika omöjlig som den är förbjuden, men attraktionen mellan dem är så stark att de bryter alla uråldriga tabun. På grund av deras relation hotar ett krig att bryta ut mellan jordens alla övernaturliga väsen och de är själva fångade i dess mitt.

Min åsikt:
Även om jag tycker att boken var alldeles för lång så fastnade jag i dess historia helt.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar