I havet finns så många stora fiskar av Sara Lövestam

Nummer: 1043
Titel:
I havet finns så många stora fiskar
Författare: Sara Lövestam
Förlag: Piratförlaget
Utgivningsår: 2011
ISBN: 978-91-642-0351-9
Betyg: 5 av 5

 


Om boken:
Bakom en gardin i Lugnvik står en iakttagare. Det är tryggt bakom fönstret, fyrtiosex millimeter treglasgräns som stänger ute verkligheten. Om man har tråkigt kan man studera barnen som går på förskolan som så lämpligt ligger mitt emot. Man kan följa dem med blicken, vattna sina pelargoner och glömma allt. Tills man inte kan det längre.
På dagisets uteplats står Malte. Han har helt själv hittat en kotte som är alldeles grön, och när han ser på den tänker han inte på det andra. Mamma som bara sover, pappa som en gång kom och hälsade på. Och mannen med det blonda håret, som antingen är hans vän eller något helt, helt annat.

Min åsikt:
Ännu en otroligt bra bok av Sara Lövestam.
Den känns aktuell, stark, berörande och äkta.

Vald till månadens bok i mars 2011.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar