I det fördolda av Jan-Sverre Syvertsen

Nummer: 1068
Titel:
I det fördolda
Författare: Jan-Sverre Syvertsen
Förlag: Piratförlaget
Utgivningsår: 2007/2008
ISBN: 978-91-642-0251-2
Betyg: 5 av 5

 


Om boken:
På ett hotellrum i Reykjavik hittas den norska ambassadören död. Naken och fastbunden i en stol, med en påse av silke över huvudet. Saken känns ganska klar – en sexlek som gick fel.
UD i Norge tystar snabbt ner händelsen för att hålla medierna borta. Men vissa detaljer får polisen att misstänka att det trots allt kan handla om mord. Den enda ledtråd man har är att kvinnan som checkade in tillsammans med ambassadören talar norska.

När sedan ambassadören i Wien hittas död råder inte längre några tvivel. Också här vittnar hotellpersonalen om att ambassadörens vackra sällskap var norsktalande. Det verkar röra sig om en kvinna som är ute efter en personlig vendetta. Frågan alla ställer sig är varför.

Polisinspektör Lisa Lunde vänder sig till psykologen Sander Mørk för att få råd. Hans sakkunskaper har tidigare varit till hjälp i utredningar och nu börjar läget bli desperat.
Man fruktar att mördaren ska slå till igen och söker febrilt i männens bakgrund efter ledtrådar. Medan teorierna bara verkar blir allt fler befinner sig hämnaren till slut betydligt närmare än någon av dem kan ana…

Min åsikt:
Väldigt spännande, stark och fängslande.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar