Du är hos mig ändå av Suzanne Sjöqvist

Nummer: 137
Titel: Du är hos mig ändå
Författare: Suzanne Sjöqvist
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utgivningsår: 2005
ISBN: 91-46-20465-2
Betyg: 5 av 5


Om boken:

Varje år förlorar fler än 3000 unga sin mamma eller pappa genom dödsfall. Här berättar ett trettiotal barn och ungdomar själva, rakt och varmt, om sina svåraste stunder, om sina känslor och om hur de får sina liv att gå vidare. Sorg tar mer kraft, mer tid än vad många förskonade tror. Styrkan den kan ge på sikt byggs långsamt upp, och det handlar mycket om hur man blir bemött av sin omgivning. Bokens budskap är enkla: Se mig, säg något, gör något, om än aldrig så lite. Vänd mig inte ryggen. Du är hos mig ändå vänder sig i första hand till andra unga med samma upplevelser, men också till anhöriga och till alla dem som i sitt dagliga värv möter barn i sorg.

Suzanne Sjöqvist, som samlat berättelserna till denna bok, är journalist, översättare och förlagsredaktör. Sedan många år gör hon reportageserier och intervjuböcker, skriver essäer och översätter skönlitteratur. Hon miste själv sin pappa när hon var tio år.

Min åsikt:
I boken berättar ungdomar och barn om hur det är att mista en förälder.

De berättar om sin relation till mamman/pappan, sina minnen, dödsfallet, begravningen och hur folk omkring beter sig.

Det är mycket öppna berättelser och flera gånger kom tårarna. Barnen/ungdomarna visar sådan oerhörd styrka. Det är så starkt.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar