Korgossen av Alexander

Nummer: 139
Titel: Korgossen
Författare: Alexander
Förlag: Fischer & co
Utgivningsår: 2000/2002
ISBN: 91-7054-924-9
Betyg: 3 av 5


Om boken:

Korgossen är en skakande skildring av en ung mans uppväxt i ett mellansvenskt brukssamhälle. Från tidig ålder utsätts författarens alter ego för sexuella övergrepp från såväl sin far som sin farfar. Den lille pojkens väg genom dessa händelser och hans sökande efter en egen sexuell identitet följer läsaren via ett naket och nära berättande som visar alla nyanser mellan djupaste förtvivlan och en möjlig försoning med livet. Korgossen är inte enbart en bok om övergrepp utan också en fin barndomsskildring där vardagen och alla dess aspekter också spelar en stor roll för pojkens utveckling. Författaren förmedlar med empati, utan hat eller bitterhet, Korgossens liv men förnekar för den skull varken sig själv eller sanningen.

Min åsikt:
Detta är en mycket skakande och hemsk berättelse om en ung mans liv. Författarens alter ego blir under sin barndom sexuellt utnyttjad av sin far och farfar, och berättelsen utspelar sig efter det, då han försöker få ihop sitt liv och sina känslor.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar