När livet stannar av Anette Stoltz

Nummer: 142
Titel: När livet stannar
Författare: Anette Stoltz
Förlag: Lekatten
Utgivningsår: 2005
ISBN: 91-975578-0-3
Betyg: 4 av 5


Om boken:

”När vi fick beskedet att Jennie var ett speciellt barn letade jag efter litteratur. Jag ville läsa hur andra gjort, hur andra orkat och så vidare, men jag hittade väldigt lite. Jag hoppas att denna bok ska komma att betyda något för någon annan, förhoppningsvis ge lite styrka, för även om livet stannar ibland så går det vidare. Jag hoppas den skall läsas av människor som ska jobba eller jobbar inom vård och omsorg. De kommer att stöta på fler ovanliga barn och oroliga och besvärliga mammor.”
Så skriver Anette Stoltz i inledningen till boken där hon berättar om 11 år och 338 dagar med dottern Jennie som föddes med ett mycket ovanligt kromosomfel.

Min åsikt:
Detta är en bok om livet med Jennie, ett speciellt barn, som föds med ett ovanligt kromosomfel. Under hela hennes liv får vi följa hennes resor mellan sjukhus, avlastningshem, skolor, rehabilitering och så vidare.
Anette Stoltz skriver mycket känslosamt om livet med sin dotter.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar