Du tror du vet allting av Marie Peterson

Nummer: 143
Titel: Du tror du vet allting
Författare: Marie Peterson
Förlag: Alfabeta
Utgivningsår: 2004
ISBN: 91-201-0377-6
Betyg: 4 av 5


Om boken:

Ett triangeldrama som utspelar sig mellan en mamma, en dotter och en sjukdom. Aldrig förr har Alzheimerns framfart beskrivits så här. Det är en bok man skrattar och gråter sig igenom. En djupt tragisk och på samma gång avväpnande rolig skildring av en gammal kvinnas väg in i glömskan och dotterns enträgna försök att hålla en dialog vid liv.

Min åsikt:
”Ett triangeldrama som utspelar sig mellan en mamma, en dotter och en sjukdom. Aldrig förr har Alzheimerns framfart beskrivits så här. Det är en bok man skrattar och gråter sig igenom. En djupt tragisk och på samma gång avväpnande rolig skildring av en gammal kvinnas väg in i glömskan och dotterns enträgna försök att hålla en dialog vid liv.”

Just den beskrivningen beskriver så otroligt bra vad jag kände då jag läste boken. Jag skrattade och grät, och det var mycket intressant att läsa.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar