Fallhöjd av Nick Hornby

Nummer: 147
Titel: Fallhöjd
Författare: Nick Hornby
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2005
ISBN: 91-37-12623-7
Betyg: 5 av 5


Om boken:

Taket på Hopparnas hus en nyårsafton. Det är norra Londons populäraste plats att begå självmord på, men fyra främlingar upptäcker att det där med att ta sitt liv inte är så enkelt när man blir avbruten hela tiden.
Den alltid lika solbrände Martin Sharp är en frukost-TV-personlighet som hamnat på kant med livet. Han hade allt -hustru, barn och karriär – men sumpade rubbet. Att ta livet av sig verkar för Martin vara den enda vettiga lösningen. Hans liv är inte längre uthärdligt.
Maureen tänker också göra det i kväll, och det är på grund av Matty, som aldrig lyckats lära sig det som normala barn lyckas lära sig, som att tala eller gå. Maureen älskar verkligen sitt barn och hon har alltid försökt att vara en god katolik, men nu känner hon att hon är redo att begå en fruktansvärd synd, den kanske värsta av dem alla.
Alldeles galen av hjärtesorg, ensamhet och ungdomlig ångest, för att inte tala om stora mängder öl och Bacardi, är ministerdottern Jess redo att hoppa, bara flyga från taket.
Och till sist är det pizzabudet JJ, en lång cool amerikan som ser ut som en rockstjärna och som ibland tycker han spelar gitarr som en sådan.
Fyra främlingar, som bara en liten stund tidigare var fast övertygade om att de inte hade någonting gemensamt och var helt inställda på att snabbt avsluta sina liv, börjar dela på de pizzor som JJ haft med sig. De börjar prata med varandra. Och snart upptäcker de att de har ännu mindre gemensamt än de förut trodde.

Min åsikt:
Boken handlar om fyra helt olika individer som på nyårsafton träffas på Hopparnas hus för att ta sina liv. De finner varandra på något vis trots sina olikheter och gör en pakt att stötta varandra fram till alla hjärtans dag för att se om de fortfarande vill samma sak.

Boken är skriven med mycket humor och är väldigt tänkvärd.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar