Barnflickan i Knutby av Thomas Sjöberg

Nummer: 166
Titel: Barnflickan i Knutby
Författare: Thomas Sjöberg
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utgivningsår: 2005
ISBN: 91-46-21146-2
Betyg: 4 av 5


Om boken:

Journalisten Thomas Sjöbergs bok om barnflickans väg mot skotten i Knutby är en dramatiserad skildring av ett av de mest uppmärksammade rättsfallen i modern tid.

Natten till den 10 januari 2004 mördas 23-åriga Alexandra Fossmo. Samma natt skjuts grannen Daniel Linde, men överlever. Dag för dag avslöjas detaljerna inför omvärldens alltmer förvånade, och fascinerade, ögon. Barnflickan Sara Svensson grips och erkänner dåden. Detta är en historia med det klassiska dramats samtliga ingredienser -kärlek, svek, otrohet och ond bråd död. Med hjälp av polisens förundersökning, domstolsförhandlingen i Tingsrätten, intervjuer och resor, bandupptagningar och videorekonstruktioner försöker Thomas Sjöberg skapa sig en bild av hur sanningen kan se ut i Sara Svenssons ögon.

Min åsikt:
En dokumentärroman om morden, händelserna, pastorerna och barnflickan i Knutby. Journalisten Thomas Sjöberg skriver om händelserna, rättegången, telefon & smskontakt med olika medlemmar och mycket mer.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar