Kan jag dö, mamma? av Ingrid Edgardh

Nummer: 175
Titel: Kan jag dö, mamma?
Författare: Ingrid Edgardh
Förlag: Alfabeta
Utgivningsår: 2005
ISBN: 91-501-0547-7
Betyg: 5 av 5


Om boken:

En liten femåring mår inte bra, doktorn hittar inget fel. Men lille John blir allt sämre. Så kommer beskedet, han har cancer. Och prognosen är inte god. En lång sjukdoms- och behandlingstid vidtar. Ingrid Edgardh skriver kristallklart och gripande om hur en familj möter svårigheterna med att ha ett barn med en livshotande sjukdom. Detta är en bok som ingen läser utan att beröras djupt.

En bok som är skriven för många fler utöver dem som på olika sätt drabbats och för dem som arbetar inom vården. Ett efterord av en känd svensk barncancerläkare, Per Kogner, ger perspektiv. Ingrid Edgardh är själv mor till John som nu idag är tolv år och frisk!

Min åsikt:
I boken berättar Ingrid Edgardh om sin son John, som 5 år gammal blir sjuk. Först vet man inte vad som är fel, men sen kommer beskedet, han har cancer. Prognosen är dålig och en lång sjukdoms- och behandlingstid följer.

Idag är John 13 år och frisk. Det här är en bok om rädsla och döden men också om styrka och hopp.

”En dag kom döden på besök. Han brydde sig inte om att ringa på, gick bara in, drog ut en köksstol och slog sig ned. Som om det var okej.”

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar