Sfinx av Christine Falkenland

Nummer: 1178
Titel:
Sfinx
Författare: Christine Falkenland
Förlag: Wahlström & Wistrand
Utgivningsår: 2011
ISBN: 978-91-46-22103-6
Betyg: 5 av 5

 

Om boken:
Hon, den första hustrun, riktar sig i brev till Claire, kvinnan hon inte kan släppa taget om, hon som nu är gift med hennes Felix. Han, som skulle ha varit pappa till den son som aldrig föddes, han som kränkte och förnedrade och inte lämnade någon plåga oprövad.
Claire och Felix blir den himlakropp som allting kretsar kring, deras välstånd och lycka överskuggar till slut både det egna konstnärskapet och vardagen tillsammans med dottern Ma. Den första hustrun iakttar och smyger, tar sig in i familjens sommarhus, fläckar och smutsar ner. Hon kommer nära.

Min åsikt:
En psykologiskt krypande historia som både skrämmer och fängslar.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus och Adlibris

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar