Fallet (utbränd men inte för livet) av Kina Alsterdal

Nummer: 177
Titel: Fallet (utbränd men inte för livet)
Författare: Kina Alsterdal
Förlag: Natur och kultur
Utgivningsår: 2004
ISBN: 91-27-35570-5
Betyg: 5 av 5


Om boken:

En personlig och gripande berättelse ur verkliga livet om den livsfarliga duktigheten. Kina bor i London, där maken är diplomat. De har nyss adopterat två pojkar när tillvaron blir en mardröm. Maken avlider plötsligt och efterlämnar en ekonomi i spillror. Kina får ingen tid för att sörja – barnen behöver en trygg uppväxt och skulderna måste betalas.

Hon flyttar hem till Sverige för att reda upp kaoset. I tio år finns hon till för allt och alla – en masochistisk duktighet som går över styr. Slutligen rasar hon ner för trappan och vaknar på sjukhus med hjärnskador. Inte ens då kan Kina acceptera läkarens ord du är utbränd.

Duktigheten finns kvar inom henne – hon försöker envist rehabilitera skadorna på samma sätt som hon redde upp sitt liv efter makens död. Sjukvården hon möter har resurser för hjärnskadorna, men inte för utbrändheten som orsakade dem. Hon är en patient som hamnar mellan stolarna. Hennes strävan efter att få leva ett balanserat liv, att få komma tillbaka ut i arbetslivet, får inget gensvar hos vare sig läkarna eller de sociala myndigheterna.

Min åsikt:
I denna självbiografiska bok beskriva Kina hur det är att bli utbränd utan att man vet om det, hur hon kämpar mot skallskadorna från fallet och tar sig tillbaka till livet.

Mycket bra!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar