Fosterbarn av Regina Louise

Nummer: 179
Titel: Fosterbarn
Författare: Regina Louise
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2003/2005
ISBN: 91-37-12338-6
Betyg: 4 av 5


Om boken:

Regina har ingen egen familj. Sina första år lever hon i ett ruckel i den amerikanska Södern hos Big Mama. Men en dag blir hon så illa slagen att hon rymmer. En kort period får hon bo hos sin riktiga mamma, som inte vill ha henne utan lämnade bort henne vid födseln.
Pappan som knappt vet att hon finns vill inte heller ha Regina. Han skickar henne till ett barnhem – sista utposten för barn som ingen vill ha. Men där arbetar Claire. Äntligen någon som älskar Regina uppriktigt och innerligt. De utvecklar en djup och ömsesidig vänskap och Claire gör allt för att få adoptera Regina så att hon äntligen ska få den trygghet och den familj hon alltid längtat efter.

Min åsikt:
En mycket stark bok om barn som fötts till jorden men ingen vill ha. Regina berättar öppet och rakt om sin uppväxt fram till tidig tonår. Det är riktigt skrämmande och hjärtskärande att läsa denna bok.

När Regina är 40 år, våren 2004, blir hon äntligen adopterad av Claire, något som de kämpat med i 25 år. Man ansåg att en vit kvinna som Claire inte kunde uppfostra en svart flicka.

Översättaren har tyvärr gjort en del stavfel i boken.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar