…och himlen var oskyldigt blå av Charlotta Ölander

Nummer: 180
Titel: …och himlen var oskyldigt blå
Författare: Charlotta Ölander
Förlag: Bokförlaget Langenskiöld
Utgivningsår: 2005
ISBN: 91-975718-2-2
Betyg: 5 av 5Om boken:
En berättelse om tsunamins Khao Lak.

Charlotta Ölander tillhörde dem som kom levande från tsunamikatastrofens Thailand. Detta är hennes egen berättelse om skräck och förvirring men också om empati, livsvilja och mod. Charlotta stannade kvar som volentär, fast besluten att göra vad hon kunde för att hjälpa till på plats. Boken innehåller även en del skriven av Annika Söderberg, Charlottas mamma, som följde med på återresan ner till Thailand några månader efter katastrofen.

… och himlen var oskyldigt blå är en insiktsfull och självutlämnande skildring från en av vår tids största naturkatastrofer

Min åsikt:
Tsunamin i Khao Lak är en händelse som berört mig mycket, så att läsa om den har varit väldigt givande för mig. Charlotta Ölanders bok är helt fantastisk på alla sätt och vis och ger en stark inblick i hur det var på plats då katastrofen hände och dagarna efteråt.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar