Skam av Karin Alvtegen

Nummer: 181
Titel: Skam
Författare: Karin Alvtegen
Förlag: Natur och kultur
Utgivningsår: 2005
ISBN: 91-27-10941-0
Betyg: 4 av 5


Om boken:

Maj-Britt och Monika är vid första anblicken så olika som två människor kan vara. Maj-Britt är 55 år, gravt överviktig och i trettio år har hon vägrat lämna sin lägenhet. Monika är 38 år och en ambitiös chefsläkare som försöker fylla sitt känslomässigt tomma liv med yttre framgång. De har dock en sak gemensam – ett smärtsamt förflutet som de båda gör sitt bästa för att glömma.
Ett brev och en tragisk olycka återuppväcker till slut onda minnen och deras liv förändras för alltid. Men det är först när de två främlingarna möts som allt ställs på sin spets: Kommer de att kunna försonas med sitt förflutna, med skammen? Eller måste något offras på vägen?
Skam är en spännande och omskakande berättelse om rädslans makt, sträng religiös uppfostran och förbjuden sexualitet. Och om skammen i att aldrig ha känt sig älskad.

Min åsikt:
Ännu en gång har Karin Alvtegen skrivit en bok som jag inte kunde lägga ifrån mig innan jag hade läst färdigt den. Den här boken handlar om skam på många olika nivåer och är otroligt bra.

Läs även hennes andra böcker: Skuld, Saknad och Svek. Böcker som jag läst innan min boklista startades.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar