Kirre av Gunilla O. Wahlström

Nummer: 184
Titel: Kirre
Författare: Gunilla O. Wahlström
Förlag: Runa
Utgivningsår: 1997
ISBN: 91-88298-37-X
Betyg: 5 av 5


Om boken:

I många yrken möter man de trasiga barnen utan att egentligen ha någon djupare kännedom om deras livsvillkor. Barnen bara finns där tillsammans med alla andra – de som har välordnade liv och som får sina behov av kärlek och trygghet tillgodosedda. När problemen tornar upp sig kommer kraven på att den som stör måste bort. Men det finns andra möjligheter.

I boken möter vi Kirre och de professionella människorna inom socialtjänsten, förskolan och skolan som involveras i hans liv, och även hans fosterföräldrar.

För Ingeborg, lärare och en av bokens huvudpersoner, innebär mötet med Kirre en chans till både personlig och professionell utveckling, en utveckling som blir till stor glädje för Kirre, henne själv och för skolan.

Min åsikt:
Detta är en bok om ett trasigt barns levnadsöde. Under sina första levnadsår får han utstå misshandel och rädsla på stor nivå. Till slut kommer han till fosterföräldrarna som ger honom den trygghet som han behöver. När Kirre blir 7 år så ska han börja skolan och det är svårt för ett trasigt barn som inte har fått utvecklas i den takt som många andra.

En mycket bra bok!

Vald till månadens bok i januari 2006.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar