Det här är inte jag av Eva F Dahlgren

Nummer: 185
Titel: Det här är inte jag
Författare: Eva F Dahlgren
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2005
ISBN: 91-37-12544-3
Betyg: 5 av 5Om boken:

Felicia känner inte längre igen sig själv. Hon har tappat livsgnistan och tidsuppfattningen – det enklaste beslut känns övermäktigt, den vardagligaste handling orsakar panik. Trots att hon som vetenskapsjournalist skrivit mängder av artiklar om hjärnstress och utbrändhet, förstår hon inte vad som händer.
Varför klarar hon inte ens av att handla hushållspapper? Hon som varit så duktig – både framgångsrik reporter och ensamstående mamma. Sonen Johannes, skrämd av tanken på att sjukdomen ska vara ärftlig tvingas nu vara den vuxne i familjen.
Felicia finner en själsfrände i Strindberg. I Inferno berättar han om ett tillstånd som liknar hennes och som vid förra sekelskiftet kallades neurasteni. Kanske har hennes sjukdom alltid funnits, eller i alla fall symtomen. Men om den beror på något i själva tiden – hur ska hon då bära sig åt för att bli frisk?

Det här är inte jag är en skönlitterär berättelse inifrån om en sjukdom som inte syns utanpå. Ärligt och humoristiskt skildrar Eva F Dahlgren hur tillvaron ter sig för en människa som inte kan sortera alla intryck. En människa som blivit obegriplig för sig och sin omgivning, men som sakta släpper prestationskraven och inser att hon kan skapa sig ett annat liv. Hon duger ändå.

Min åsikt:
En bra bok som beskriver panikångest och utbrändhet och hur dessa sjukdomar tar sitt grepp om en människas vardag.

Mycket lättläst!
Mycket bra!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar