Ska det vara så här? av Helena Dahlstrand, Susanna Simonsson & Peter Dahlstrand

Nummer: 1239
Titel:
Ska det vara så här?
Författare: Helena Dahlstrand, Susanna Simonsson & Peter Dahlstrand
Förlag: Duo dito
Utgivningsår:  2011
ISBN: 978-91-978730-5-5
Betyg: 3 av 5

 

Om boken:
Den här boken handlar om Sanna. Men den handlar också om hela vår familj och det samhälle vi lever i. Det är en diskussionsbok som är skriven utifrån ett familjeperspektiv där mamma Helena, bonuspappa Peter och Sanna hjälps åt att berätta och storasyster Sabina har gjort illustrationerna. Det här bokprojektet är viktigt för oss alla. Varför? Jo, för att Sanna har helt rätt i att fråga: Ska det vara så här?

Neuropsykiatriska funktionshinder syns inte på utsidan men märks i allra högsta grad i vardagen. Att vara tonåring är aldrig lätt. Att vara tonåring med en diagnos som högfungerande autism och ADD kan vara riktigt tufft. Hur fungerar det egentligen med skola, vård och samhällets stöd i praktiken? Vad kan det bli för konsekvenser när det inte fungerar alls?

Min åsikt:
En viktig bok.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus och Adlibris

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar